Hållbara Aktier: Positiv kurstrend och nu rekordhögt börsvärde

Minesto har haft en positiv kurstrend fr o m februari. Börsvärdet har stigit till 1,3 miljarder vilket är den högsta nivån hittills.

Positiva händelser under året är att Minesto tillförts 44,4 MSEK genom ett teckningsoptionsprogram, tecknat ett samförståndsavtal med Antigua och Barbudas regering för resursstudie i östra Karibien samt gjort tekniska framsteg som förlänger Minestos generiska patentskydd och expanderar bolagets marknadspotential. 

I bokslutskommunikén framgick att "En utbyggnad av de redan igångsatta projekten i Wales (cirka 80 MW) och Färöarna (upp till 70 MW) innebär för Minesto en produktförsäljning som tar bolaget långt in i positivt kassaflöde", kommenterar vd Martin Edlund.

Hållbara Aktier anser att Minesto är ett mycket intressant bolag. Tekniken är unik och man har kommit förhållandevis långt i processen mot en tydlig kommersialisering. Energi från havsströmmar och tidvatten har uppenbara fördelar jämfört med vind och sol. Utmaningarna sitter i att få lösningen tillräcklit kostnadseffektiv. Stödmöjligheter (politisk vilja) och offertförfrågningar för Minsesto har aldrig varit bättre så att ATH-notering på börsvärdet är motiverat.