Powercell - Stor affär med Bosch  

Powercell steg idag 28% efter nyheten om att Bosch köper rättigheterna att använda Powercells S3 stack till fordonsapplikationer. Enligt pressmeddelande från företaget erhåller Powercell 50 MEUR initialt samt royalties. Uttalandet i det samma sammanfattar betydelsen bra;

“This agreement gives us an unparalleled possibility to leverage our S3 technology within the automotive industry while at the same time providing us with the resources needed for a successful expansion into other product segments”, Per Wassén, President and CEO of PowerCell said. “PowerCell has a clear mission – to save the planet – and with this agreement we get both the market and financial position needed to continue to leverage our cutting-edge technology commercially.”

Powercell är med sina 98% upp i år ett av nio bolag på listan med "hållbara" aktier som stigit med mer än 50% hittills i år. Betydelsen av dagens affär är betydande. Det är ett starkt bevis på höjden i bolagets teknologi. Det finns naturligtvis även en del frågetecken som hur stora royalties kan tänkas bli och timing runt dessa. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter