Förändring i "portfölj 2019"

Hållbaraaktier.se gör idag två förändringar i sin portfölj 2019 som främst syftar till att dokumentera träffsäkerheten i köprekommendationerna. Portföljen startades med ett köp den 19:e mars. Fem innehav har redan avslutats med en genomsnittlig avkastning på 26%. Pågående innehav har i genomsnitt gett 8%. Följ portföljens förändringar genom att gilla oss på facebook eller gå in på portföljsidan på hållbaraaktier.se.

Dagens förändringar:

  • Vi plockar bort köprekommendation för SeaTwirl till dagens slutkurs. Aktien är årets vinnare bland företagen på hållbara listan. SeaTwirl har gått upp över 300% i år och portföljen var med på den sista delen av uppgången. 
  • Även Heliospectra tas bort efter en uppgång på 14% på tre veckor.

Hållbaraaktier.se är positiva till båda bolagen men intar en lite försiktigare hållning efter den senaste tidens mycket kraftiga uppgång för flera bolag med inriktning mot miljöteknik, förnyelsebar energi och/eller med ett starkt hållbarhetsarbete. 

58 bolag ingår för närvarande på listan. 20 av dessa har stigit med mer än 25% och 13 med mer än 50%. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter