Ny storaffär i Kina - som förväntat

SolTech offentliggjorde i går en ny storaffär i Kina. I pressmeddelandet kommenterade VD Stefan Ölander:

  • Vi är stolta över denna takbaserade stororder på hela 9 Megawatt, vilket är 63% större än Sveriges idag största markbaserade solcellspark vid Säve flygplats. Ordern visar återigen på den enorma affärspotential som finns i Kina.

Att affärer kommer in inom ramen för det exklusiva femåriga samarbetsavtalet som ASRE tecknat med Jiangsu Siyang Administrative Committee of Economic Development Zone, är förväntat. Bolaget har tidigare uttryckt att de förväntar sig detta och att utmaningen snarare ligger i att finansiera dessa installationer. Detta bedöms underlättas via separatnoteringen av Kina-delen senare i år. Ramavtalet innebär byggnation av 500 megawatt (MW) solenergikapacitet (100 MW om året i fem år).

Trots att ordern var i linje med tidigare information har kursen gått upp rejält under veckan. Förtroende för bolaget, stor potential och positiv kurstrend fortsätter vara en bra kombination.