Positiv kursrekyl på nyhet om framsteg i Israel

Bolaget som sjunkit rejält de senaste veckorna rekylerade upp kraftigt på nyheten att designen och konstruktionen av bolagets projektutbyggnad i Jaffa Port är färdig och att upphandling av delar för byggandet av anläggningen har inletts. Kursen steg 14% till 13,60 kr under dagen vilket dock fortfarande är en bra bit under introduktionskursen 19 kr.

Projektet, som samfinansieras av det israeliska energiministeriet, kommer att omfatta konstruktion och installation av tio flottörer på en befintlig, 30 meter lång vågbrytare i hamnen, med en installerad kapacitet på 100 kW.

Vidare från pressmeddelandet: 
Inna Braverman, vd för Eco Wave Power: ”Det här är en ny och spännande era för vågenergi. Vi är stolta över att arbeta i partnerskap med stora globala ledande aktörer som Siemens, och vi ser fram emot att fortsätta positionera vågenergi som en genomförbar och pålitlig källa till ren el.”

Utvidgningen av Jaffa Port kommer att vara EWP:s andra nätanslutna projekt efter Gibraltar- projektet som lanserades 2016. Det är ett betydande steg framåt för EWP och för vågenergiindustrin.