Rekordorder

I-Tech meddelade i går i pressmeddelande att man erhållit sin största order hittills. Värdet på ordern från Chugoku Marine Paints (CMP), Japan,  uppgår till 57 mkr. Ordern bekräftar den ökande efterfrågan av CMPs Selektope®-baserade antifoulingprodukter. I-Techs leveranser inom ramen för den nya ordern sker till alla större marknader inom den globala shipping industrin för både nybyggnation av fartyg och för periodiskt underhåll. Ordern förväntas levereras i sin helhet under 2020.

”CMP har kontinuerligt utökat integrationen av Selektope® i sina produkter och hittat flera framgångsrika kombinationer med sin egen teknologi. Resultaten har genom åren talat sitt eget språk vilket vi är oerhört nöjda med att se omsättas i en för I-Tech rekordstor order", kommenterar Philip Chaabane, VD för I-Tech AB.

I-Tech-aktien har stigit efter nyheten men ligger på kursen 43 kr fortfarande 35% minus under året men runt 70% upp på 12 månader. Penser Access angav i en analys 19:e maj ett brett riktkursintervall på 35-91 kr.