Nya bidrag efter framgångsrikt projekt

Metacon blev en av gårdagens vinnare med en uppgång på 18% till 1,27 kr (börsvärde 210 mkr). Metacon är upp 76% 2019. Bolaget ingår i det segment av av hållbara bolag ("Produkter för förnyelsebar energi") som gått bäst hittills i år.

Gårdagens kursdrivande nyhet var ett pressmeddelande från bolaget där det framgår att dotterbolaget Helbio fått den slutliga rapporten från EU-kommissionen med godkännande av projektet Prometheus5 avseende utvecklingen av ett 5kW kraftvärmesystem, en innovativ, miljövänlig och effektiv lösning för kraft- och värmeproduktion med användning av vätgas och bränsleceller.

Helbio, som redan fått 1,1 MEUR utbetalt, får i och med detta ytterligarte cirka 0,2 MEUR.

Helbios VD prof. Xenophon Verykios kommenterar:

  • ”Vi är mycket stolta över att vi lyckas slutföra projektet med framgång. Under projektperioden lyckades vi upprätta flertalet strategiska samarbeten och teckna distributionsavtal som underlättar marknadsföringen av vårt system. Det allra första målet är dock att bevisa för våra partners, kunder, leverantörer att H2PS-5 är en pålitlig produkt som fungerar säkert och ger de produktkrav som vi deklarerar, samtidigt som våra planer att öka vår produktionskapacitet fortlöper.”