wine-CEPT nästa produkt för industriell utvärdering

Arc Aroma Pura har stigit 9% under veckan efter bolagets nyhet om att man den 12-13 september kommer genomföra en första industriell utvärdering med wineCEPT®.

Industriell utvärdering görs i samarbete med distributören Clemente hos en välkänd vinproducent i södra Italien som producerar cirka fyra miljoner flaskor vin per år. Målet är att utvärderingen i den skarpa produktionslinjen ska påvisa såväl förbättrad kvalité, effektivare produktion, ökad yield som hållbarhet på druvmusten.

VD Johan Möllerström kommenterar:

  • Utvecklingen av wineCEPT® har varit en kostnadseffektiv process, eftersom all produktutveckling som vi gör bygger på vår skalbara teknikplattform CEPT®. Vi ser stora fördelar för såväl vintillverkare som konsumenter med wineCEPT® om vi kan öka kvalité, effektivare produktion och samtidigt radikalt minska eller helt eliminera tillsatser. Jag ser fram emot den industriella utvärderingen som är initierad av Clemente och vinproducenten.
     
Arc Aroma Pure har flera intressanta utvecklingsområden på gång med sin CEPT-teknologi. Bolaget väntar på ett rejält kommersiellt genombrott inom något av dessa områden.