På väg mot stort förvärv

Ecoclime har tecknat en avsiktsförklaring om ett förvärv av ett Stockholmsbaserat installationsföretag inom bland annat energisystem. En due diligence-process (företagsbesiktning) inleds nu inför en planerad överlåtelse före utgången av 2019. Bolaget omsätter mer än 70 MSEK med för branschen goda rörelsemarginaler om mer än 5 %. 

Det framgår av ett pressmeddelande den 1 oktober.

Förvärvet kompletterar den accelererade satsningen på tillväxt inom affärssegmentet cirkulära energisystem i Mälardalsregionen. Bolaget vann nyligen en order från Stockholmshem, en av de största aktörerna i området. Installationskapacitet är strategiskt viktigt för Ecoclime.

Ecoclimes rullande årsomsättning bedöms efter förvärvet överstiga 150 MSEK. Börsvärdet är i nuläget strax under 200 mkr. Hållbaraaktier.se förväntar sig en hög organisk tillväxt kompletterad med förvärv de kommande åren. 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter