Genombrottsorder

Cell Impact blev en av dagens vinnare med en uppgång på 26%. 

Bolaget har fått en order avseende serieproduktion och leverans av flödesplattor med start i sista kvartalet 2019 till en befintlig kund på den nordamerikanska marknaden. Det totala ordervärdet under startåret 2019 och halva 2020 uppgår till MSEK 10,4. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Ordern är den största någonsin i bolagets historia och omfattar serieproduktion och löpande leverans av en komplex flödesplatta för en vätgasbaserad bränslecell. 
Serieproduktion och leverans påbörjas i oktober 2019 med efterföljande månatliga leveranser med tilltagande volym. I linje med kundens marknadsplaner bedömer Cell Impact att det finns en betydande potential i denna produkt och att det finns goda möjligheter till uppföljningsorder under 2020 och flera år framåt. 

  • Det här är en stor dag för Cell Impact och ett genombrott för bolaget efter många år av utvecklingsarbete. Ordern bekräftar att vår kunskap och tillverkningsteknologi är konkurrenskraftig, säger Pär Teike, vd för Cell Impact. 

Cell Impact togs in i Hållbara Aktiers portfölj för en månad sedan.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter