Drag i vätgasbolagen

I dag var det drag i de vätgasrelaterade bolagen Cell Impact (+22%), Metacon (+15%) och PowerCell (+14%) och Cortus Energy (+10%). Segmentet i sin helhet beskrivs på denna länk.

Cortus följde upp nyheten från den 20:e augusti då man meddelat att man ställt sig i kön för ett 20-årigt subventionerat elavtal. Ansökan har nu kommit ett steg på vägen.

  • “Med elsubventionen snart på plats för projektet i Mariposa kan vi med nya partners och samarbeten ta initiativet till en introduktion på den kanske just nu mest spännande och hungrigaste marknaden för förnybar energi, Kalifornien” säger Cortus VD Håkan SIgfridsson i pressmeddelandet.MyFC stog däremot stilla. Bolaget meddelade att man kommer göra en riktad emission som kommer inbringa 21 mkr. Att kursen inte sjönk vilket ofta brukar vara fallet vid denna typ av emission får ses som en styrka.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter