Är det på väg att vända?

Sustaianble Energy Solutions har under den senaste dryga månaden radat upp order och även verkställt avyttring av den förlustbringande privatkundsverksamheten. Nedan har meddelats i pressmeddelande
 

  • 19/9: Order från Vattenfall på 1 mkr
  • 20/9: Sens avyttrar privatkundverksamheten efter en strategisk översyn av verksamheten. Köpare är Vi Värmer Sverigekoncernen. Den avyttrade verksamheten omsatte cirka 15 miljoner på årsbasis, med en förlust på cirka 8 miljoner kroonor. Sens bedömer att affären kommer att ha en positiv resultateffekt på koncernen på 3 miljoner kronor under 2019 och 8 miljoner kronor under 2020.
  • 26/9: Energissystem till Husab med ordervärde 9 mkr
  • 11/10: Geoenergioanläggning till Coop (värde 4 mkr)
  • 21/10: Energisystem till Uppsalahem på 7 mkr

    Kursen har under månaden stigit från 1,70 till 2,70 kr (+59%). Bolaget ser ut att kunna vara på väg mot en rejäl turnaround efter de senaste årens svaga kursutveckling. Börsvärdet uppgår till 33 mkr.