Pilotanläggning i Kina

SaltX fortsatte ner 6% i veckan efter nyheten om den stora nyemissionen. Detta trots att man på torsdagen presenterade en nyhet om ett pilotprojekt i Kina som finansieras av en ny kinesisk partner.

Från pressmeddelandet: SaltX Technology ingår ett samarbetsavtal med Shuangliang Boiler Co., Ltd (Shuangliang). Den kinesiska partnern kommer att bygga och fullt ut finansiera en pilotanläggning för att marknadsföra SaltX energilagringsteknik på den kinesiska marknaden.

Parterna har kommit överens om att driftsätta ett första pilotprojekt under 2020. Piloten är ett energilager som laddas med el för att sedan ladda ur ånga. Piloten kommer att bygga på erfarenheterna från anläggningen i Berlin hos Vattenfall samt Shuangliangs långa erfarenhet av liknande anläggningskonstruktioner. Shuangliang-piloten kommer att vara mindre än Berlin-piloten, med fokus på optimering av både kostnad och prestanda.