Strategiskt samarbetsavtal

I ett pressmeddelande från bolaget framgår att Metacon AB i Sverige och Hynion AS i Norge undertecknat en MoU för samarbete. De två företagen har kompletterande teknik som passar bra ihop; Metacon med reformatorer för vätgasproduktion från biogas eller naturgas, och Hynion med teknik för att bearbeta väte och leverera det som fordonsbränsle vid sina vätgastankstationer.

Två mycket erfarna företag går nu samman och inriktar sig till att börja med på den skandinaviska marknaden.
 

"Jag är väldigt entusiastisk över det här samarbetet” säger Ulf Hafseld, VD för Hynion. Under de senaste femton åren har han varit upptagen med utvecklingen av vätgastankstationer och tagit del av många viktiga demonstrationsprojekt i Europa. ”Det finns många källor för biogas som ännu inte har utnyttjats som vätgaskälla, och med kombinationen av Hynions tankstationslösningar och Metacons produktionsenheter kommer vi att kunna erbjuda en oslagbar kombination för att leverera vätgasbränsle utan växthusgasutsläpp” fortsätter Ulf Hafseld.

Vätgas var åter i ropet under veckan med en uppgång för Metacon med 26%, Cell Impact +18% och PowerCell +14%.