Nytt kundavtal och återköpsprogram

Bolaget meddelade i veckan att koncernen har tilldelats avtal gällande grönyteskötsel, finplanering och snöunderhåll för ytterligare två stadsdelar i Stockholms innerstad. Stadsdelarna Östermalm och Kungsholmen utökar koncernens redan starka närvaro som sedan tidigare består av Norrmalms stadsdel och de kommuncentrala parkerna Kungsträdgården, Berzelii Park, Norra Bantorget och Strömparterren. Liksom Green Landscapings övriga avtal så är det förhållandevis långt, då det löper till 2027 (inkl möjliga optionsår) med start den 1 april 2020.

Bolaget meddelar idag att man avser återköpa maximalt 150000 aktier under perioden 6:e november till 14:e maj 2020. Syftet med återköpsprogrammet är att kunna överlåta aktier i samband med eventuella förvärv genom betalning delvis med bolagets egna aktier.

Vi ser detta som en signal på att kassaflödet fortsätter att vara starkt och att man fortsätter på utannonserad strategisk linje med konsolidering av den svenska marknaden via förvärv. Även om omfattningen av återköpen är förhållandevis liten så kan detta påverka kursutvecklingen lite positivt.

Aktien steg 4% under veckan.