3 * positivt

Swedish Stirling visar lite positiva tendenser kursmässigt efter en svag utveckling under sommar och tidig höst. SMA50 (glidande medelvärde från de senaste 50 handelsdagarna) har brutits. Under veckan steg aktien 7% efter tre positiva nyheter:
 

  1. Bolaget har tecknat en avsiktsförklaring med utvecklingsbanken The Industrial Development Corporation of Africa om att bilda ett gemensamt ägt finansierings/leasingbolag i Sydafrika. Tanken är att bolaget initialt ska finansiera affärer i Afrika med installationer på upp till 100 PWR Blok, enligt ett pressmeddelande. Det framgår av ett pressmeddelande.
  2. Bolagets ordförande Sven Sahle har via bolag ökat sitt innehav med 158 675 aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
  3. Under Aktiespararnas "Stora Aktiedagen" berättade VD Gunnar Larsson att affären med Glencore är klar och att avtalet blir legalt bindande kring årsskiftet. Gunnar Larsson framhåller att PWR BLOK är den kostnadseffektivaste energikällan i världen just nu. Elpriset hamnar på ungefär 20 öre per kWh.