Nytt forskningssamarbete

Insplorion steg 3% under veckan och är upp 25% senaste tre månaderna. 

Bolaget meddelade att man beviljats forskningsbidrag på nästan 5 mkr. 

AIT, Austrian Institute of Technology, samordnar projektets 21 partners från tio olika europeiska länder som representerar industriföretag, små och medelstora företag, forskningsinstitut och akademi, inklusive bilföretagen FIAT och Volvo. Projektet kommer pågå några år och har fått finansiering på totalt 10 833 759,99 euro från EU: s H2020-program för forskning och innovation.
 

  • Projektet passar väl in i vår övergripande strategi med vår InBAT-sensor. Våra pågående projekt syftar främst till batterilagringsapplikationer medan vi med 3beLiEVe tar ett stort steg in i kommande batterikemier och bredare fordonsapplikationer,  säger Patrik Dahlqvist, VD för Insplorion.