Samarbete med PowerCell

Insplorion blev en av veckans vinnare med en uppgång på 18%. Uppgången triggades av två nyheter.


På onsdagen meddelades att Insplorion, Chalmers och PowerCell utvecklar världens snabbaste vätgassensor med finansiering från Energimyndigheten. 
  • Vätgassensorn har funnits med som möjlighet inom Insplorion sedan bolaget grundades. Det är fantastiskt kul att den forskning som pågått inom Christophs grupp nu haft stora genombrott och att det kan sammanfalla både med vår gasplattformsutveckling och den mognad på marknaden som vätgas börjar få, kommenterar Insplorions VD Patrik Dahlqvist i pressmeddelandet.

På fredagen meddelades att Insplorion och IVL Svenska Miljöinstitutet har slutit ett samarbetsavtal för att testa ett kombinerat provtagningssystem för kvävedioxid (NO2) på den svenska marknaden. Provtagningssystemet består av Insplorions sensor tillsammans med IVL:s passiva diffusionsprovtagare och kommer initialt att erbjudas till svenska kommuner att testa.
  • Vi har under det pågående LoV-IoT-projektet byggt upp förhållandet och lärt oss om luftkvalitetsmätning från IVL. Vi är mycket glada över att detta nu har utvecklats till ett erbjudande där styrkan av två olika mättekniker kombineras, det är det första i sitt slag på marknaden,  säger Patrik Dahlqvist i pressmeddelandet.


Insidermönstret under året är entydigt positivt. Kursmönstret är positivt efter att SMA50 (glidande medelvärde för de 50 senaste handelsdagarna) bröt SMA200 uppåt i början av september.