Två positiva nyheter

Ferroamp presenterade två positiva nyheter på fredagen:
 

 1. Regeringen förlänger nuvarande bidrag till lagring av egenproducerad solenergi att även inkludera anläggningar som färdigställs fram till och med 2020-12-31. 

  Björn Jernström, VD för Ferroamp:
  "Vi ser mycket positivt på att detta bidrag för lagring av egenproducerad solenergi förlängs även under 2020. Detta bidrar till klimatmålen genom att minska belastningen på elnätet och behovet av nätförstärkningar. Samtidigt förbereds hushållen för de effekttoppar som uppstår när elbilar skall laddas."

   
 2. Ferroamp Elektronik AB och Kraftpojkarna Sverige AB har tecknat ett avtal med syfte att främja försäljning av Ferroamps produkter via Kraftpojkarnas återförsäljare, representerade i Sverige, Norge och Finland. Omfattningen av avtalet är värderat till 5 MSEK för leverans under 2020. Kraftpojkarna kommer att placera den första del-ordern på 1,5 MSEK i december 2019.

  Albin Hasselström, Marknadschef Kraftpojkarna Sverige AB:
  "Solenergi, energilagring och elbilsladdning är grundpelare i det kommande globala energisystemet. Med Ferroamps teknik inriktad mot dessa områden ges nu helt rätt förutsättningar att bygga både smarta och robusta energilösningar. Kraftpojkarna, Sveriges största distributör inom förnyelsebar energi, kommer genom samarbetsavtalet att tillsammans med Ferroamp förse hela den skandinaviska marknaden med dessa innovativa, kraftfulla och kompletta energisystem. Vi ser nu fram emot ett ännu starkare partnerskap och ett än mer innovativt svenskt energisamhälle"
   
Ferroamp ingår i portföljen och är upp 61% senaste tre månaderna.