MoU med Hyundai

Linköpingsföretaget Impact Coatings och Hyundai Motor Company undertecknade idag en avsiktsförklaring (MoU) i Seoul under statsministerns besök. Avsiktsförklaringen främjar ytterligare samarbetet mellan bolagen i utvecklingen av bränslecellsbeläggningar och vätgasteknik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sydkorea, Japan, Tyskland och andra industriländer investerar kraftigt i vätgasteknologi, ett komplement till batterier och i många avseende en mer komplett lösning för elektrifiering på global nivå. Vätgas, som omvandlas till elektricitet i bränsleceller, används för transporter, industri, el och värme för hushåll och för en rad andra områden. 

Avsiktsförklaringen, som är icke bindande och saknar definierat ekonomiskt värde, följer på det gemensamma utvecklingsavtal mellan parterna som meddelades den 30 oktober 2019.