Milstolpe uppnådd i Höganäs

Cortus har gått starkt den senaste månaden med en uppgång på 60%. Veckans facit blev +7%. I torsdags meddelade bolaget via pressmeddelande att man uppnått ny milstolpe  i Höganäs-projektet.

Bolagets första kommersiella WoodRoll®-anläggning (6 MW) i Höganäs är nu tekniskt färdigställd, inklusive tredjepartsintyg och instruktionsmanualer. All utcheckning av komponenter är avslutad och styrsystemet är nu fullt implementerat och kvalitetssäkrat. Bolaget kan nu fakturera 1,25 mkr.

  • Det är en stor glädje att vi nu har en anläggning som är klar för drift. Samtidigt är jag både rörd och lättad av vad vi har åstadkommit så här långt som ger både hopp och förväntan inför 2020, säger Cortus grundare Rolf Ljunggren.

Leverans av förnyelsebar syngas till Höganäs förväntas startas under andra halvåret 2020.