Aktier med stark trend - vinnare 2019

Att välja aktier som redan är inne i en långsiktigt positiv kurstrend visade sig 2019 vara en vinnande strategi. De aktier, av de som listas på Hållbaraaktier.se, som 181231 låg över sin SMA200-trend (medelvärde för de senaste 200 handelsdagarna) steg i genomsnitt med hela 108%. Totalt sett steg "hållbara aktier" med 39% 2019.

Avslutningen på 2018 var som bekant mycket svag på börsen och de som då stod emot kursmässigt blev vinnare när börsklimatet sedan blev det rakt motsatta under 2019. De aktier som 181231 låg över SMA200 var Absolent, Arise, Astrazeneca, Castellum, Ecomb, Eolus Vind, Garo, Minesto, Powercell, Prebona, SeaTwirl och Swedish Stirling.

Året innan var det inte lika framgångsrikt att välja SMA200-aktierna men utvecklingen följde ändå index totalt sett.

Givet en tro på ett fortsatt positivt börsklimat 2020 så kan det vara intressant att titta närmare på de aktier som redan är inne i en positiv kurstrend. De är naturligtvis fler i år med tanke på den stora uppgången under året, där ”hållbara” aktier överträffat såväl OMX Affärsvärldens generalindex som First North All-Share Cap.

”Hållbara” aktier som idag 191230 är inne i en positiv kurstrend (kurs över SMA200) är:

ABB, Alfa Laval, Arise, AstraZeneca, Beijer Ref, Binero, Castellum, Cell Impact, Cortus Energy, Ecorub, Eolus Vind, Essity, Ferroamp, Garo, Green Landscaping, Heliospectra, Industrial Solar, Insplorion, I-Tech, Lightlab, MyFC, Nobina, Nederman, Nibe, OptiFreeze, Polyplank, PowerCell, Raybased, Seatwirl, SolTech och ÅF Pöyry.
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter