Patent godkänt i Japan

Insplorion steg 9% på årets sista börsdag efter att bolaget meddelat att man erhållit patent i Japan för bolagets batterisensorteknik. Patentet täcker användningen av Insplorions unika NPS-teknik i en sensor som mäter batteriers laddningstillstånd.

I samma pressmeddelande kommenterar VD Patrik Dahlqvist:
 

  • Det är självklart positivt att vårt batteripatent är godkänt i Japan, speciellt då den japanska marknaden driver batteriutveckling och användning både för transport och energilagring. Det kompletterar vårt sedan tidigare godkända huvudpatent och stärker vår position.
Insplorions patent och pågående samarbeten med ledande företag ökar sannolikheten för licensavtal där intäkterna i så fall kan bli betydande i förhållande till börsvärdet som uppgår till dryga 300 mkr.