"Bränsleceller" bästa segment 2019

2019 års bästa segment bland ”hållbara” aktier blev ”Bränsleceller”, ett segment där PowerCell, Cell Impact och myFC Holding ingår. Segmentet steg 142% och utvecklingen var stark både första och andra halvåret. Topp-5-segmenten var (med andra halvårets utveckling inom parantes):

 
Vilka aktier som ingår i respektive segment framgår på länken Segment ”hållbara” aktier. Vi har gjort en indelning av de 67 bolagen baserat på verksamhetsinriktning. Den gör inte anspråk på att vara bättre än någon annan men är ett sätt att dela in bolagen i olika kategorier för ökad förståelse av hur olika typer av bolag utvecklas. Några bolag ingår i flera segment. Utvecklingen i många segment präglas av bolagsunika faktorer och då i synnerhet segment med få bolag som "Energilagring" där både SaltX och Alelion hade en svag utveckling.
 

SeaTwirl bästa aktie

2019 års bästa aktie blev SeaTwirl med en uppgång på 479%. Här grundlades uppgången under första halvåret och SeaTwirl hade liksom många andra aktier i segmentet ”Produkter för förnyelsebar energi” ett svagare andra halvår. Topp-5-aktierna var (med andra halvårets utveckling inom parantes):


De aktier som listas av Hållbaraaktier.se steg i genomsnitt 39% vilket kan jämföras med First North All-share index som steg 33% och OMX Affärsvärldens generalindex som steg 30%.

Hållbaraaktier.se bedömer att de megatrender som drivit på årets starka kursutveckling långsiktigt kommer skapa en överavkastning. Vi har nog bara sett början av dessa effekter. Riskaptiten i det allmänna börsklimatet kommer att påverka många av dessa aktier mer än börsen som helhet. Kursrörelserna kommer sannolikt fortsätta att vara stora.
 

Kursutveckling i % per segment

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter