Nytt ramavtal

Absolicon blev en av veckans vinnare efter att man offentliggjort ett nytt ramavtal på produktionslina. 

Ingenjörsföretaget Al Homsi har tecknat ett ramavtal med Absolicon om förvärv av en produktionslina för solfångaren T160 på Cypern. Det totala försäljningsvärdet som omfattas av avtalet uppskattas till 40–50 miljoner kronor plus månatlig licensavgift om 4% och försäljning av komponenter. Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget 200113.

På flera sätt skiljer sig Al Homsi från de aktörer som Absolicon arbetar med i andra länder. Företaget drivs tydligare av affärsmän snarare än energiexperter och har imponerat på Absolicons säljteam med sin tydliga vision av hur företaget och affären kring produktionslinan skall utvecklas. Planen är att produktionslinan skall levereras från Sverige år 2021. Nu vidtar mer detaljerat kontraktsskrivande. Betalningen sker stegvis på samma sätt som vid den tidigare försäljningen av produktionslinan till Sichuanprovinsen.

Absolicon steg 30% under veckan. Börsvärdet uppgår till 214 mkr. Potentialen i bolaget har tydliggjorts via de tre ramavtal som har tecknats de senaste sju månaderna.