Nyheter v5 - Hållbara aktier

De aktier som listas på Hållbaraaktier.se gick totalt sett ånyo mot strömmen under veckan och steg med 0,3% medan generalindex sjönk för andra veckan i rad, denna gång med 1,6%. Impact Coatings och Polygiene har under veckan lagts till bland de nu 70 bolagen på Hållbaraaktier.se. Impact Coatings har inlett året med en uppgång på +3,6% (12 månader + 152%) medan Polygiene gått ner 11,5% hittills i år (12 månader +13%). 

De aktier som steg mest senaste veckan var Ecomb +30%, IA Industriarmatur +24%, Polyplank +18%, Recyctec +17% och BillerudKorsnäs +14%. Vinnare var alltså fyra av de minsta bolagen på listan tillsammans med Billerud som lyfte mycket tack vare den annonserade extrautdelningen.

Längst ner på veckans lista återfanns Alelion -29% och Inzile -19%. I båda fallen som rekyl på kursrusningen i början av året.

Axplock från veckans nyheter om aktier med inriktning mot miljöteknik och/eller med ett starkt hållbarhetsarbete (klicka på bolagslänkarna):Inspireras av nyhetsflöde, portfölj och aktietips i din egen analys av "hållbara" aktier.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter