Ännu bättre resultat från tester på rosor

OptiFreeze och Syngenta utför tillsammans försök med behandling av rosor sedan sommaren/hösten 2019. Resultaten är fortsatt mycket lovande med längre hållbarhet men även förbättrad färgintensitet, friskare bladverk och bättre öppningsgrad. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen.

  • 5-7 dagar längre hållbarhet är banbrytande men även de andra effekterna är mycket lovande eftersom det t.ex. är ganska vanligt att vissa rosor i en bukett aldrig öppnar sig utan bara slokar efter några dagar, säger Ulf Hagman, VD OptiFreeze AB. 

Snittblomstermarknaden i världen är värd ca 400 mdr SEK per år. 

OptiFreeze steg 11% under måndagen och har gått starkt de senaste månaderna efter positiva nyheter om framsteg samarbeten med stora ledande tillverkare i olika segment.