10% produktionsökning mm i Grekland

ArcAroma var en av dagens vinnare med en uppgång på 16%. Uppgången triggades av en nyhet om erfarenheterna av en de senaste installationerna.

I december 2019 installerades en oliveCEPT® ODIN hos producenten i Agioi Apostoloi, Grekland, och industriellutvärdering i full drift initierades. De slutliga resultaten verifierar en produktionsökning med 10 %, samt en halvering av extraktionstiden. Det framgår av ett pressmeddelande.
 

  • Den EVOO som produceras vid olivoljeextraktionslinjen i Agioi Apostoloi är av högsta kvalitet och kännetäcknas av dess goda fysiokemiska- och organoleptiska egenskaper. oliveCEPT® ODIN möjliggjorde en förbättring av produktionseffektiviteten hos en producent  som redan har en mycket effektiv process, och gav dessutom förutsättningar för ökad kvalitet på en premiumprodukt, säger Johan Möllerström, VD för ArcAroma.

En annan förklaring till att uppgången tar fart är innehavet i OptoFreeze där ArcAroma äger 15%. Värdet av innehavet har ökat kraftigt efter att OptiFreeze stigit med 103% på 3 månader. Det ger ArcAroma viss ökad finansiell frihet  man skulle behöva pengar.