Nyheter v9 - Hållbara aktier

De 70 aktier som listas på Hållbaraaktier.se hade totalt sett den sämsta veckan någonsin. Nedgången blev hela 17% efter att 14 aktier fallit mer än 25%. Endast tre aktier gick upp och dessa var Binero +6%, Absolicon +3% och Prebona +1%.

Både Absolicon och Prebona ingår i portföljen men flera av de andra innehaven slaktades rejält. Portföljen som startade den 19 mars 2019 är hittills upp 57% vilket kan jämföras med OMX All-Share Cap GI som är upp 10% under samma period. Senaste veckan var dock mycket svag och aktierna i portföljen känns långsiktigt köpvärda. Men det ansåg vi ju även för en vecka sedan...

Längst ner på veckans lista återfanns några av de aktier som gått allra bäst senaste 6 månaderna :
Tre av ovan bolag är vätgasrelaterade. I veckan uttalade sig flera bedömare i Financial Times om att sektorn som helhet kanske dragit iväg lite väl mycket. Onekligen är ett P/S på 22 för sektorn mycket högt (P/S alla bolag i FTSE All-world index = 2). 

Axplock från veckans nyheter om aktier med inriktning mot miljöteknik och/eller med ett starkt hållbarhetsarbete (klicka på bolagslänkarna):
Inspireras av nyhetsflöde, portfölj och aktietips i din egen analys av "hållbara" aktier.
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter