Tecknar avtal med stor potential

Absolicon var ett av de få bolag som stog emot den generella kursslakten under veckan. Detta trots en pågående nyemission vilket ofta påverkar negativt.

Världens största avsaltningsföretag, Saline Water Conversion Corporation (SWCC) i Saudiarabien har lagt en beställning på ett solfångarfält från Absolicon. Syftet är att utvärdera Absolicons patenterade solkoncentrator T160 för avsaltning av havsvatten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Installation och utvärdering av solfångarna är ett kostnadsdelningsprojekt och inkluderar installation av ett solfångarfält om 44 m2. Fältets prestanda kommer att mätas under 12 månader. Om solfångarna uppfyller vad de lovar är parterna inställda på att införa tekniken i stor skala inom SWCC avsaltningsanläggningar i Saudiarabien. Solfångarfältet är planerat att vara i drift Q3 2020.
 

  • Testerna är utmanande, men vi har en unik design och våra patenterade solfångare är gjorda med banbrytande material. Glaset är självrengörande och vi har solvärmefält i drift i 10 år, säger Joakim Byström, vd för Absolicon.