Jotun ny kund

Den ledande norska färgtillverkaren Jotun har lanserat två nya marinfärger baserade på I-Techs egenutvecklade antifouling-komponent Selektope®. Jotun är världens största tillverkare av marinfärger och kommer att använda Selektope® i två produkter utvecklade för kunder inom kommersiell sjöfart som behöver extra skydd mot havstulpaner när fartygen ligger still under nybyggnation. Det framgår av ett pressmeddelande. Det anges inget ordervärde.

I-Tech steg 7% under veckan som i övrigt gick i moll för marknaden som helhet. 
 

  • "Att även Jotun nu väljer att använda Selektope är ytterligare ett bevis på produktens ledande egenskaper och effektivitet. Med Selektope introducerar Jotun en extrem prestanda mot havstulpaner i två olika produktfamiljer som skapar nya möjligheter för flera olika typer av fartyg vid nybyggnation och i förlängningen även under drift.”, säger Philip Chaabane, vd för I-Tech. 

 
Jotun blir härmed den tredje officiella kunden att lansera Selektope®-baserade produkter på den öppna marknaden. Som tidigare kommunicerats finns ytterligare en icke namngiven större aktör bland I-Techs kunder som befinner sig i verifieringsfasen av sin utveckling.