Ökad orderingång

Prebona steg 4% under veckan. Börsvärdet är runt 110 mkr vilket kan relateras till bolagets nuläge;

  • Vinnare på Corona-krisen
  • Flera produkter som nyligen kommersialiserats och successivt bör ge försäljning
  • Ytterligare några områden som under gynnsamma omständigheter kan få stort genomslag.
  • Goda förutsättningar för ett positivt nyhetsflöde.

Aktien finns i Hållbaraaktier.se-portföljen och är även ett av innehaven hos Hållbara aktier-teamet eller närstående.

I veckan fick bolaget ytterligare beställningar avseende Prebona Disinfect. Malmöbaserade Wemake, som är en av tre återförsäljare av Prebona Disinfect i Sverige, beställde ytterligare produkter för motsvarande ca två miljoner kronor. Ordern innehåller även leverans till ett ledande apoteksbolag. Sammanlagt ligger orderingången för Prebona Disinfect nu på över fyra miljoner kronor för den senaste två veckors perioden. 
  • Vi är stolta över att även ett ledande apoteksbolag så snabbt uppmärksammat Prebona Disinfect och dess goda effekt. Efterfrågan på Prebonas produkter för "infection control" fortsätter öka kontinuerligt, även internationellt, säger Patrik Bernstein, VD på Prebona, i ett pressmeddelande. Förutom försäljning mot dagligvaruhandeln och apotek har vi även påbörjat konkreta förhandlingar med större internationella industriföretag som vill skydda sin personal mot smittspridning.