Högtryck trots Corona

Ferroamp blev en av veckans vinnare med en uppgång på 22%. Bolaget meddelade att man kör för högtryck trots Corona.

  • Produktionen i Spånga går för högtryck och vi levererar som vanligt. Vi har under inledningen av året haft fortsatt god orderingång trots Corona-situationen säger Krister Werner, VD för Ferroamp, i ett pressmeddelande.
​​​
Bolagets nya Hong Kong-baserade partner, som kommer möjliggöra större produktionsvolymer, har nu åter nästan full takt i sina fabriker i Kina.
  • Vi ligger bra till med förserie- och prototyper och trots en del utmaningar p g a Corona-viruset så har det varit inspirerande att se allas vilja att finna konstruktiva lösningar på kommunikation- och nedstängning, säger Anna Westling, Head of Operations. Jag känner mig trygg efter leverans av prototyperna att vi kommer kunna leverera serieexemplar under slutet av det andra kvartalet. 

    Ursprungligen planerades de första volymleveranserna från Trio till april, men efter Kinas nedstängning så ligger projektet dryga månaden försenat, med leverans under slutet av det andra kvartalet i stället. Bolagets produktion i Spånga går för högtryck och levererar precis som vanligt. 

I veckan meddelades även att Ferroamp och E.ON samarbetar för ökad elflexibilitet:
  • Flera av Ferroamps produkter ligger helt rätt i tiden och är precis det vi ser att marknaden efterfrågar, säger Jon Persson på E.ON Energilösningar. Vi tror att denna typ av produkter kommer att efterfrågas mycket framöver och detta samarbete kommer att skapa stort värde för våra kunder.