Ny Corona-relaterad order

Bolagets partner i Nordirland behandlar 55000 operationsdräkter. Denna initiala order av operationsdräkter kommer att behandlas med Polygiene biostatic stays fresh technologi, som är aktiv mot både bakterier och virus. Det framgår av ett pressmeddelande.

  • Polygienes antibakteriella behandling som O’Neills använder för sportkläder visar sig fungera utmärkt även för kirurgkläder”, säger VD på O’Neills, Kieran Kennedy. Jag tror att vi kommer att se en ökad efterfrågan framöver, och vi kommer att göra allt vi kan för att leverera. Det är det vi kan bidra med
  • Vi ser fram emot att kunna hjälpa till i kampen mot denna globala pandemi och det är positivt att se hur industrin snabbt kan ställa om och möta en ny sorts efterfrågan och leverera medicinskt material. Vi ser den här utvecklingen bland flera av våra partners, alla vill bidra med det de kan, och vi är stolta att vara en del av det, säger Ulrika Björk, VD Polygiene.

Detta var den andra Corona-relaterade ordern for Polygiene. Tidigare fick man en order på behandling av ansiktmasker. Polygiene har även blivit kontaktade av ett flertal andra producenter av ansiktsmasker från Sydkorea, Frankrike och andra länder, som är mycket intresserade av öka värdet på sina produkter med hjälp av Polygiene stays fresh teknologi.

Polygiene steg 16% under veckan men är ner 36% i år.