Lanserar ny produkt

Användningsområdena för bolagets nya produkt ViralOff® kommer att vara i allt från sjukvårdsmaterial och kläder som operationsrockar och uniformer, till konsumentprodukter där antivirala egenskaper gör skillnad, som ansiktsmasker, handskar och andra viktiga produkter. Den nya produkten kommer att finnas tillgänglig omedelbart på de flesta marknader. Det framgår av ett pressmeddelande.

På ett plagg behandlat med ViralOff reduceras virus i textilen med över 99% på två timmar, testat utifrån standard ISO 18184:2019. Alla virus vi testat hittills, från Influenza A, Fågelinfluensan, Norovirus och till Corona (SARS), reduceras i storleksordningen 99%. Eftersom denna testmetod är central, kommer ViralOff-varumärket att tjäna som en trygghetsstämpel - produkter som har denna märkning kommer leva upp till en viss standard.
 

  • Tänk på det som handsprit för kläderna, säger Ulrika Björk, VD på Polygiene. Det finns en enorm efterfrågan på saker som hjälper till i kampen mot virus nu. Med vår ViralOff-behandling kan vi sätta en standard för funktionen och hjälpa människor i dessa tuffa tider, allt från hjältarna i sjukvården till konsumenten som gärna vill ha ett par handskar eller en ansiktsmask med antivirala egenskaper.