Kommer mönstret från nedgången Q4 2018 att upprepa sig?

Avslutningen på 2018 var som bekant mycket svag på börsen. De aktier som då stod emot kursmässigt bäst och höll sig över sin SMA 200-trend (medelvärde för de senaste 200 handelsdagarna) visade sig sedan bli vinnare när börsklimatet åter blev positivt under 2019. Dessa aktier steg i genomsnitt 108% under 2019. Läs mer i artikeln "Aktier med stark trend: Vinnare 2019".

Kanske blir det likadant denna gång när börsen åter vänder uthålligt uppåt? Att de aktier som visat sig rimligt motståndskraftiga i börsstormen blir vinnare.

Just nu är det 15 av de 70 aktier som listas på Hållbaraaktier.se som har en kurs högre än SMA200. Exempelvis finns några av de aktier med som gynnats av Corona-krisen produktmässigt; Polygiene och Prebona. Andra exempel är bolag med positiva nyheter under perioden som I-Tech, OptiFreeze, Ferroamp och Cortus Energy. Även långsiktigt uthålliga vinnare som Nibe har just nu lagt sig precis över SMA200.

Lägger man till dimensionen insidermönster så adderar man ytterligare en objektiv variabel i sållningen som kan ske innan den egna fördjupade analysen av vilka bolag man ska välja inför vändningen. Skulle den lite mer uthålliga uppgången dra ut på tiden så kan nog en portfölj av dessa aktier mycket väl ändå kunna vara en bättre placering än genomsnittet.

Ta del av hela listan med de 15 aktierna och deras insidermönster i premiumartikeln. Beställ Hållbara Aktier Premium här.
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter