Stororder från Ryssland

Midsummer blev en av veckans vinnare med en uppgång på 21% (senaste 12 månaderna -38%)

Solenergiföretaget har mottagit en ny order för en produktionslina från ryska Nanotechnology and Nanomaterials Center of the Republic of Mordovia. Ordern är den första inom ramavtalet med Rusnano Group som presenterades i september 2019. Ordervärdet för denna typ av produktionslina uppgår normalt till mellan 3,5 MUSD och 5 MUSD och även denna produktionslina ligger inom detta intervall.
 

  • Det är oerhört glädjande att äntligen få vara del av den ryska marknaden för takintegrerade solpaneler. Vi ser också fram emot att kunna köpa slutprodukter för den europeiska marknaden där efterfrågan är större än Midsummers nuvarande produktionskapacitet, säger Sven Lindström, VD, Midsummer. Denna order är den första inom det ramavtal med ryska statliga teknikjätten Rusnano Group som tecknades i september 2019. Målet med samarbetet är att utveckla marknaden för tunna flexibla solceller i Ryssland och den Eurasiska unionen.