Avtal i Indien

JCT Limited kommer tillsammans med Polygiene att lansera personlig skyddsutrustning såsom VB-GO® Hazmat Suits, ansiktsmasker och overaller, som alla kommer att vara behandlade med Polygiene ViralOff® Antiviral Treatment Technology. Det framgår av ett pressmeddelande.

JCT Limited är en av Indiens största tillverkare av textilier med blandad komposition, och producerar bomull och syntetblandningar, tekniska tyger, arbetskläder, sportkläder, sjukvårdskläder, ready-to-wear och fibertråd för en mängd olika applikationer.

  • JCT kommer även att använda ViralOff teknologin för att ta fram arbetskläder, skyddsutrustning inom vården, skoluniformer och ett antal andra produkter med förstärkta hygien- och skyddskrav. Vi ser idag, mer än någonsin tidigare, att kläder med anti-infektionsbehandlingar kommer att bli en norm framöver, fastslår Ms. Priya Thapar, Director Strategic Business Development, JCT Limited.


Aktien sjönk 5% under veckan men har gått upp 63% senaste månaden på diverse Corona-relaterade nyheter. Bolaget agerar dynamiskt och kan nog få fart på tillväxten under resten av året. Aktien har på kursen 7,52 kr 22% upp till årets kursstopp men har redan stigit 83% från botten i mars.

I årsredovisningen som kom i veckan så sammanfattade VD utsikterna inför 2020 på följande sätt:
 

  • 2020 handlar om att fokusera på tillväxt, bevisa skalbarheten i affärsmodellen och leverera ett positivt resultat. Jag hyser stor respekt för det som händer i omvärlden med rådande osäkerhet, men samtidigt känner jag mig trygg med att det intensiva arbete vi utfört det senaste året, kommer ge positiva effekter när vi blickar framåt. Detta inte minst beroende på de nya affärsmöjligheter som skapats för våra produkter och som adresserar Covid-19 problematik. ViralOff kommer att skapa nya kunder och intäktsflöden samtidigt som vi förhoppningsvis kan hjälpa till att bekämpa både Coronavirus och andra virus.