Höjd riktkurs

Penser Access höjer i en uppdragsanalys motiverat värde till intervallet 29-31 kr. Bolaget berörs även i Penserpodden dör även OptiFreeze VD intervjuas.

OptiFreeze steg 8% under veckan men har fortfarande hela 48% upp till årets toppkurs som noterades i februari på 39,40 kr. Uppgången dessförinnan stöttades av en rad positiva nyheter medan nedgången kan tillskriva vinsthemtagningar och den allmänna Corona-krisen.

I veckan kom även bolagets delårsrapport som bekräftade de positiva framtidsförhoppningarna samtidigt som man flaggade för viss risk för förseningar pga reserestriktioner. Området snittblommor torde vara det med störst potential och där kommenterade man som följer:

  • I vårt snittblomsprojekt har vi fortsatt mycket lovande resultat; förbättrad hållbarhet, bättre färgintensitet och bättre öppningsgrad på rosor. Vi bedömer att ett kommersiellt genombrott är runt hörnet eftersom potentiella kunder har visat stort intresse. Under kvartalet har vi ökat våra resurser inom området och målet är att sälja de första anläggningarna under 2020. 
Under veckan presenterades även ett samarbete med Prebona vilket berörs här.