Samarbete med OptiFreeze

Prebona inleder ett samarbete med OptiFreeze enligt ett pressmeddelande. OptiFreeze har en patenterad teknologi som bevarar och förlänger hållbarheten på grönsaker, frukt, snittblommor och andra plantor och samtidigt bevara smak, färg och lukt. Samarbetet kommer att bedrivas inom ramen för de befintliga avtal som båda bolagen har med Syngenta Flowers.

Prebona har ingått ett samarbete med OptiFreeze avseende utvärdering av vissa av Prebonas effektiva och miljömässiga produkter för användning inom jordbrukssektorn. 
OptiFreeze kommer initialt att utvärdera Prebonas produkter i kombination med sin egen, unika teknologi för att förlänga livslängden på blommor och växter. 

  • Samarbetsavtalet bygger på att hitta smarta synergier mellan två väldigt innovativa, svenska företag och sedan introducera nya lösningar på världsmarknaden genom samarbetet med Syngenta, en av världens ledande, globala distributörer. Med OptiFreeze får vi en mycket kompetent och innovativ partner inom ett segment som jag bedömer har stor potential för Prebonas produkter, säger Patrik Bernstein, VD Prebona AB.
  • För OptiFreeze är det av strategisk vikt att kunna erbjuda olika typer av funktioner inom området hållbarhet och för skydd av växter. Eftersom både vi och Prebona har en stark relation med Syngenta är detta ett naturligt samarbete som förhoppningsvis ger oss möjlighet att presentera ett ännu starkare kunderbjudande, kommenterar Ulf Hagman, VD OptiFreeze AB. 

Prebona sjönk tillbaka 13% under veckan medan OptiFreeze steg 8%.