Riktad emission på premium nivå

MyFC kommer genomföra en riktad emission på nivån 2,0 kr vilket är högre än fredagens stängningskurs 1,96 kr. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nya och befintliga investerare, inklusive företagsledningen, har för avsikt att teckna 16 miljoner aktier vilket gör att emissionen förväntas inbringa 32 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen, som är föremål för godkännande av en extra bolagsstämma den 24 juni, innebär en utspädning på 9,4%.

  • Jag är glad att meddela att vår omfattande strategiska tillväxtplan framskrider enligt plan i och med att vi når ytterligare en milsten. Vi har framgångsrikt säkrat finansiering för myFC, vilket kommer att göra det möjlighet för företaget att kapitalisera på kommersialiseringen av dess unika bränslecellsteknik, under den mycket motiverade och ambitiösa ledningen av vd Michael Glantz och hans ledningsgrupp, säger Markus Hermanek, styrelseordförande för myFC.
  • De finansiella medel vi säkrat kommer att användas för att ytterligare möjliggöra ett utsläppsfritt klimatavtryck och e-mobilitet, i linje med lagstiftning som nu implementeras av regeringar och efterföljs av ledande företag i Europa och över hela världen. Härmed kan vi tydligt kapitalisera på myFC:s unika position som global industriledare inom mikrobränsleceller, vilket gör mig mycket stolt, tillägger Markus Hermanek. 
     

MyFC tillhör årets kursvinnare med en uppgång på 64%.