Patent och två avtal satte fart på kursen

Axolot Solutions fick en kursmässig revansch efter veckans tre nyheter. Uppgången blev hela 107% men utvecklingen senaste året är trots det -60%.

Det var tre pressmeddelanden från bolaget som satte fart på kursen:
 

  1. Axolot Solutions har tecknat ett avtal med Fortum Waste Solutions kring steg två i ett utvecklingssamarbete rörande tvätt av starkt förorenad jord som innebär design av moduler till Fortums koncept.
  2. Axolot Solutions har beviljats patent i USA på en uppfinning med bäring på AxoPur®.
  3. Axolot Solutions har tecknat ett provkörningsavtal med ett stort svenskt företag i energilagringsbranschen. Försöken inbegriper två olika flöden – dels ett processvattenflöde, dels ett dagvatten. Genomförandet planeras under juni månad och det är Axolots patenterade AxoPur®-teknik samt patentsökt AxoPlus™-teknik som kommer att utvärderas.