Samarbete på mejeriområdet

Den 1 juli 2020 inleder ArcAroma ett sex månader långt utvärderingsavtal med ett av Sveriges största mejeriföretag. Under perioden utvärderas kvalitetsförbättring av vassleprotein, som är en högvärdig proteinråvara, efter behandling av juiceCEPT®+. Mejeriföretaget betalar under utvärderingsperioden en hyra för enheten till ArcAroma om 125 000 SEK per månad enligt avtalet. Det framgår av ett pressmeddelande.
 

  • Vi ser flera applikationsområden utanför färskpressad juice, inom affärsområdet FOOD, där vi har goda möjligheter att förbättra såväl kvalitet som förlängd hållbarhet. Kunden ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete som livsmedelstillverkare och vi ser fram emot att få bidra till deras fortsatta förbättringsarbete, säger Johan Möllerström, CEO ArcAroma. 
ArcAroma steg 10% under veckan. Bolaget släpar annars efter börsen som helhetr och har cirka 100% upp till åtrertds toppkurs i februari.