Privat aktietips

Aktie: Binero Group

Tidshorisont: 3 mån

Därför blir aktien en vinnare:
Binero Group har sålt av sina shared hosting där flera kunder delar på en och samma server och satsar nu full ut på "molntjänster", alltså som Amazon AWS och Microsoft Azure. Det är inte bara vps:er alltså (virtuella servers) dom säljer utan även virtuell infrastruktur som t. ex. swithcar, brandväggar osv. 
Dom har alltså gått från att vara ett "vanligt" webbhotell till att bli Amazon eller Microsoft mfl. 

När dom sålde shared hosting fick dom 4 gånger årsomsättningen för det. 

Dom har nu avtalade årliga intäkter (ARR) på 37,4 mil i molntjänster, värderar man dom på samma sätt som de lite ålderdomliga sharedhostingkunderna är det ett bolagsvärde på 148 miljoner bara där. 

Efter Q1 hade dom 237 miljoner i kassan från försäljning av shared hosting, dom delade sedan ut 8,5 kr per aktie = 169 miljoner. Då borde dom alltså ha ca 68 miljoner i bolagsvärde bara där.. 

Så 148+68 = 216 millar.... Då har dom också nyligen som världens första företag fått sin datahall miljöcertifierad av Fossil Free Data. 
Hur mycket ska man värdera det till? 

Börsvärde idag = 97 miljoner.... 

Så även med dubblat börsvärde känns det hela lågt. 
Tänk med lite "sillicon valley hype" som dom förtjänar med tanke på att dom är spjutspets inom en superhet nisch och till det kan rida på en mega-trenden fossil free. 

VD:n Charlotte Darth verkar dessutom vass, ett par tidigare bolag hon varit VD för har blivit uppköpta. 
Hade jag varit stort internationellt IT-bolag som vill etablera mig i Sverige hade jag tagit lite veckopeng som blivit över och köpt Binero och eventuellt krängt av hostingavtalen om jag inte var intresserad av kunderna utan bara hallen.... Blir det ingen uppvärdering snart misstänker jag att någon köper upp dom. 

Mycket intressant case!

Aktietips av: Tomas A som själv eller via nästående äger aktier i bolaget