Tre förändringar i portföljen

Portföljen som startade 190319 med en kassa på 100000 kr och där alla bolag köps in för 12500 kr och sedan säljs i sin helhet, har på dessa 16 månader stigit med hela 94% inklusive utdelningar. OMX All-Share Cap GI har under samma period stigit 21%.

Vi genomför idag tre förändringar till dagens slutkurser.

  1. Binero Group tar plats i portföljen till måndagens slutkurs 5,16 kr. Vi återkommer med bakgrund till varför vi tror att Binero har goda förutsättningar till en bra långsiktig utveckling. 
  2. Insplorion säljs efter en uppgång med 93% sedan köpet 191108. Vi anser fortsatt att bolaget är långsiktigt intressant samtidigt som uppgången nu på slutet kanske varit lite väl häftig. Exempelvis är den upp 88% senaste månaden.
  3. Scandinavian Enviro Systems blev en riktig fullträff när aktien togs in så sent som 17 april efter det att avsiktsförklaringen med Michelin hade offentliggjorts. Det slutliga avtalet med Michelin förväntas vara klart inom kort. Vi har inte ändrat vår långsiktigt positiva syn på bolaget men även här har kursen dragit iväg rejält till synes utan nyheter. Uppgången senaste månaden är 154% och uppgången sedan den togs in i Hållbara Aktier-portföljen hela 201%.
Portföljen består nu av 8 aktier som sammantaget bör ha en bra chans att överträffa index under kommande året. Den består även av en rejäl kassa.

Portföljen ska ses som inspiration till den egna analysen och inte som personlig investeringsrådgivning. Även om portföljens ökning på 94% är mycket bra så kan man konstatera att flera av de riktiga raketerna har missats alternativt sålts för tidigt. 

På portföljsidan framgår i vilka bolag som Hållbara Aktier-teamet eller närstående har ett eget innehav. 
 

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter