VD-intervjuer


Hållbaraaktier.se intervjuar VD i bolag med inriktning mot miljöteknik och/eller starkt hållbarhetsarbete. I första hand intervjuas de bolag som så här långt är mindre genomlysta och som följs av få eller inga analytiker.
 


Intervjuerna publiceras även i nyhetsbrevet och på facebook.

Intervju med Philip Chabaane, VD I-Tech, &
Cecilia Ohlauson, Head of Regulatory Affairs, 
200124

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med I-Tech. I-Tech är ett biotechbolag som verkar inom material- och kemisektorn med de ledande globala marina färgbolagen som kunder. Bolaget bedömer att substansen Selektope ger mycket stora miljö- och kostnadsmässiga fördelar. Selektope har väckt intresse hos alla stora aktörer. I-Tech har stark tillväxt, höga bruttomarginaler och bra skalbarhet. 

Övriga nyheter, analyser och tips om I-Tech återfinns här.

Intervju med Patrik Bernstein,
VD Prebona, 200124

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Patrik Bernstein. Bolaget utvecklar material och ytbeläggningar baserade på den egna patenterade CompoTech-teknologin. Försäljningen förväntas börja ta fart 2020 och lyfta rejält 2021. Utöver det finns potential inom området Healthcare som bl a har ett pre-kliniskt projekt inom antibiotikaresistens.

Övriga nyheter, analyser och tips om Prebona återfinns här.

Intervju med Marie Landfors,
VD Axolot Solutions, 191213

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Marie Landfors. Bolaget säljer system för industriell vattenrening baserad på en egenutvecklad patenterad lösning. Tempot har höjts i kundbearbetningen vilket hittills resulterat i flera provkörningsavtal. Det kommersiella genombrottet ser ut att närma sig.

Övriga nyheter, analyser och tips om Axolot återfinns här.

Intervju med Mårten Hellberg,
VD OrganoClick, 191113

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Mårten Hellberg. Bolagets biobaserade bindemedel är nog det mest intressanta området på några års sikt. EUs plastdirektiv gör att dagens plastbaserade lösningar inom nonwoven-området måste ersättas med något som är fullt nedbrytbart. Här ligger OrganoClick bra till.

Övriga nyheter, analyser och tips om OrganoClick återfinns här.

Intervju med Jonas Dahlström,
VD Slitevind, 191021

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Jonas Dahlström. Slitevind är det minsta av börsens tre noterade vindkraftbolag. Bolaget skiljer sig från kollegorna via sitt fokus på produktion av vindenergi och inriktning på mindre vindkraftparker, medan Arise och Eolus fokuserar allt mer på projektering av stora parker.

Övriga nyheter, analyser och tips om Slitevind återfinns här.

Intervju med Joakim Byström,
VD Absolicon, 190923

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med grundaren Joakim Byström. Världen står inför ett behov av en snabb transformation från olja, gas och kol till förnyelsebar energi. Absolicon är ett av de företag som har teknologi för denna transformation. Den potentiella marknaden är gigantisk. 

Övriga nyheter, analyser och tips om Absolicon återfinns här.

Intervju med Patrik Dahlqvist,
VD Insplorion, 190920

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Patrik Dahlqvist. 
Insplorion lanserar under hösten en luftkvalitetssensor som blir bolagets första skalbara produkt. Samtidigt har tempot höjts i utvecklingsprojekten inom batteriområdet, området med störst marknadspotential.

Övriga nyheter, analyser och tips om Insplorion återfinns här.

Intervju med Chris Törnblom,
VD Metacon, 190904

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Chris Törnblom. 

Bolaget siktar på att långsiktigt bli en ledande aktör på den globala vätgasmarknaden med sin patenterade teknik.

Övriga nyheter, analyser och tips om Metacon återfinns här.

Intervju med Johan Möllerström,
VD Arc Aroma Pure, 190807

På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Johan Möllerström. Med en lyckad företrädesemission i ryggen och flera referensorder på plats så upplever sig Arc Aroma Pure vara väl rustade både finansiellt och strategiskt för att fortsätta kommersialiseringen av den patenterade CEPT- plattformen.

Övriga nyheter, analyser och tips om Arc Aroma Pure återfinns här.

Intervju med Jonas Almquist, VD Raybased, 190703
På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Jonas Almquist. 
Raybased är ett av flera intressanta PropTech-bolag som listas av Hållbaraaktier.se. Fastighetssektorn bidrar indirekt till lika mycket CO2-utsläpp som transportsektorn. Samtidigt så fokuseras detta inte alls i samma omfattning som i transportsektorn där elektrifiering och utsläpp nu präglar det mesta.  Mycket tyder på att intresset för energieffektivisering av fastigheter nu håller på att ta rejäl fart. Detta kommer gynna Raybased som har haft några tunga år på börsen.

Övriga nyheter, analyser och tips om Raybased återfinns här.

Intervju med Stefan Ölander, VD SolTech, 190625
På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Stefan Ölander. SolTech har haft en mycket stark kursutveckling och går nu in i ett intressant andra halvår med börsintroduktion av Kina-verksamheten och förvärvsdriven expansion i Sverige.

Övriga nyheter, analyser och tips om SolTech återfinns här.

Intervju med Olof Heyman, VD Ferroamp, 190605
På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har enomfört med Olof Heyman. Ferroamp räknar med att dubbla omsättningen 2019. Bolaget gynnas av trender som bland andra ökad användning av elbilar, solpaneler, ökad kostnad för eldistribution samt utveckling mot delningsekonomi för effektivare resursanvändning.

Övriga nyheter, analyser och tips om Ferroamp återfinns här.

Intervju med Jerker Lundgren, VD ChromoGenics, 190517
På länken ovan kommer du till den intervju Hållbaraaktier.se har genomfört med Jerker Lundgren. ChromoGenics kom härom veckan med rapporten för första kvartalet. Den visade på en stark tillväxt och ett förbättrat resultat. Senaste månaden är aktien upp 9%.

Övriga nyheter, analyser och tips om ChromoGenics återfinns här

Annons

Annons

Annons