CLX Communications

Aktietips, analys & nyheter

Analys av en kursvinnare

IT
171130 - 181130

Om bolaget:
CLX erbjuder molnbaserade kommunikationstjänster till företag. Exempel på användningsområden är patientpåminnelser inom sjukvården, annonsmarknaden och för datakommunikation för uppkopplade hemlarm.

 

Varför blev CLX Communications en kursvinnare under perioden?
Aktiekursen tog ordentlig fart i samband med Q2-rapporten 2018 då resultat och kassaflöde ökade samtidigt som tillväxten fortsatte att ligga på höga nivåer. De åtgärder som vidtogs 2017 hade börjat resultera och förväntningarna på andra halvåret skruvades upp. Den organiska tillväxten hade successivt höjts under de tre kvartal som följde på det svaga Q3 2017. Tillväxten drevs framförallt på av ökad aktivitet i Nordamerika, där ytterligare ett stort amerikanskt teknikbolag nu börjat använda CLX plattform för global molnbaserad företagskommunikation. Även förvärvade bolag utvecklades positivt. Sett över hela perioden ökade vinst/aktie över 300%.
 

Vilka faktorer talade för uppgångspotential innan perioden?
Inför året då CLX blev vinnare bland IT-bolagen så levererades en svag Q3 för 2017. Det var framför allt den avstannade tillväxten som skrämde marknaden och resulterade i en nedgång på drygt 1 månad efter rapporten. Den positivt lagde tog fasta på kommentaren om sjösatta åtgärder i syfte att åter få fart på tillväxten. Dessa visade sig senare börja resultera redan kommande kvartal men det dröjde ytterligare innan marknaden tog fasta på detta. Positivt även att nya viktiga kunder hade kommit in samt att bolaget upprepade att de inte såg några hinder att fortsätta strategin med kraftig tillväxt genom en kombination av organisk tillväxt och förvärv och slutligt
”Vår målsättning är att bli den globalt ledande aktören inom molnbaserad
företagskommunikation och CPaaS.”. Marknaden valde att tro mer på de
svaga siffrorna i rapporten än ledningens förväntningar vilket skapade
köpläge för den som valde motsatt tolkning.

P/S-talet var relativt lågt inför perioden vilket utgjorde en positiv signal medan
andra värderingsmultiplar, insideraktivitet och kurstrend var negativa.