G5 Entertainment

Aktietips, analys & nyheter

Analys av en kursvinnare

Small Cap
IT
151130 - 181130

 

Om bolaget:
G5 Entertainment är utvecklare och förläggare av vardagsspel och gratisspel för smarta telefoner och surfplattor. G5s portfölj innehåller ungefär 100 spel, varav ca 10 är gratisspel. G5 publicerar även spel som utvecklas av andra spelutvecklare, och bägge parter får då en del av intäkterna.

Varför blev G5 Entertainment en kursvinnare under perioden?
Uppgången drevs av en ökad vinst per aktie från 1,70 kr 2015 till drygt 14 kr i slutet av perioden. Både ökade bruttomarginaler och lägre andel fasta kostnader har bidragit medan försäljningstillväxten varit den primära faktorn. Spelet ”Hidden City” har utvecklats exceptionellt starkt. Den största uppgången kom i samband med positiva rapporter. När tecken sedan kom att tillväxtperioden för tillfället var slut så tappade kursen rejält. Det gjorde att värderingsmultiplarna i slutet av perioden var lägre än innan.
 

Vilka faktorer talade för uppgångspotential innan perioden?
Rapporten inför 3-årsperioden då bolaget blev vinnare både bland IT-bolag och småbolag visade på en försäljningstillväxt på 51% och ett ökat resultat. VD-orden ”Framöver kommer vi att fortsätta arbeta mer balanse­rat med användarförvärv och gradvis öka resultat och lönsamhet. Detta är möjligt då vi förutom investeringar i användarförvärv har en god organisk tillväxt och behåller våra användare under en längre tid.” och en del andra kommentarer indikerade starkt att fokus nu var att lyfta resultatet. Rapporten gillades av marknaden och kurstrenden in i perioden var positiv.