Paradox Interactive

Aktietips, analys & nyheter

Analys av en kursvinnare

Large Cap
171130 - 181130

Om bolaget:
Paradox Interactive tar fram PC-baserade spel inriktade på strategi och roll och publicerar även spel för andra utvecklare.


 

Varför blev Paradox Interactive en kursvinnare under perioden?
Aktien är en av de senaste årens verkliga vinnare. Toppen nåddes i mitten av 2018 på 234 kr. Rapporten i maj 2018 resulterade i den enskilt största uppgången efter att såväl omsättning som resultat stigit kraftigt mot såväl föregående år som analytikernas förväntningar.

Stark tillväxt både för omsättning och resultat under året samtidigt som den redan höga värderingsmultiplarna höjdes ytterligare.
 

Vilka faktorer talade för uppgångspotential innan perioden?
Delårsrapporten inför 12-månadersperioden som varit föremål för denna analys innehöll en stark tillväxt trots att man bara lanserat ett nytt spel. Resultatet stod däremot och stampade vilket förklarades av några negativa engångshändelser. I rapporten flaggade man för att spellanseringstakten skulle öka framledes och att man byggt en organisation för att öka takten utan att ge avkall på kvaliteten.

En uthålligt stabil kurstrend tillsammans med stark tillväxt i senaste rapporterna får ses som de starkaste köpsignalerna i kombination med att EV/EBIT var relativt lågt för denna typ av tillväxtraket.

Inför perioden var det flera analytiker som signalerade tilltro till bolaget
men samtidigt noterade att värderingen var mycket hög.