Sensec Holding

Aktietips, analys & nyheter

Analys av en kursvinnare

Small Cap 
1 år
171130 - 181130

Om bolaget:
Sensec är helhetsleverantör av professionella säkerhetslösningar. Bolaget erbjuder färdiga lösningar för utförande av säkerhetskontroll som rådgivning, teknisk utrustning, service och utbildning. 

Varför blev Sensec Holding en kursvinnare under perioden?
Bolaget, som börsnoterats under 2017, blev en vinnare bland Small Cap. Kursuppgången tog fart i samband med Q1 2018 då bolaget visade på en stark försäljningsökning och ett positivt resultat. Även Q2 var bra. Bolaget har successivt byggt upp en koncern via en kombination av små förvärv och organisk tillväxt.

Under året ökade vinsten per aktie rejält via ökad försäljning och höjda marginaler. P/S-värderingen dubblades under perioden.
 

Vilka faktorer talade för uppgångspotential innan perioden?
Inför perioden då Sensec blev en kursvinnare så presenterades en Q3-rapport med ökad förlust men positiv framtidstro. Q3 uppvisade tillväxt men mer intressant kanske VD-orden var med information om ”en klar tendens och kraftig uppgång av beställningar vilket ger oss en bra slutspurt på 2017. Sensec fortsätter arbetet med att göra bolaget mer lönsamt utan att göra avkall på kvaliteten. Detta arbete tar tid men en bra plan är framlagd och det finns inget som tyder på att vi inte skall kunna följa den. Målsättningen är att vi skall kunna redovisa en vinstmarginal på ca 10% redan för 2018 års bokslut.”

Insideraktivitet, VD-innehav och marknadsreaktion på sista rapporten
utgjorde positiva indikatorer. Så även nyckeltalet P/S.